Fondarea arhivei
Depozitare arhiva
Distrugere documente
Efecte personale

Colectia de timbre a Romaniei, valorand 700 milioane euro, trece de la Posta Romana la BNR


Propune o stire


Subiect mesaj Colectia de timbre a Romaniei, valorand 700 milioane euro, trece de la Posta Romana la BNR
Data mesaj 29-06-2012 17:17
Sursa Hotnews.ro
Corp mesaj Comisia pentru administratie publica din Senat a adoptat, marti, un raport de admitere la propunerea legislativa care prevede trecerea colectiei de timbre a Romaniei, estimata la 700 milioane de euro, din patrimoniul Companiei Nationale Posta Romana in cel al BNR, transmite Mediafax. Initiatorii proiectului de lege considera ca aceasta colectie nu ar trebui sa fie in patrimoniul Postei Romane, intrucat aceasta este o companie de stat cu caracter comercial.

Proiectul de lege are un caracter ordinar, iar Senatul este prima Camera sesizata, forul decizional fiind Camera Deputatilor.

"Ca urmare a acestui fapt, administrarea colectiei are de suferit, fiind in mod obiectiv considerata o chestiune secundara si, in consecinta, neglijata. De altfel, dificultatile economice cu care se confrunta compania in prezent afecteaza in mod serios conservarea si dezvoltarea colectiei, iar faptul ca aspectele culturale nu pot fi luate in considerare de managementul institutiei a facut sa nu existe, in mod practic, personal de specialitate pentru conservarea si valorificarea stiintifica a colectiei", sustin deputatii initiatori.

Ei atrag atentia cu privire la "riscul ca, prin privatizarea sau restructurarea Postei Romane, colectia de timbre sa fie instrainata", fapt inacceptabil, actiunea fiind similara cu privatizarea Arhivelor Nationale ale Romaniei.


Stiri